Régóta vártunk egy ilyen filmre! A manapság egyre trendibb, a látványt a történet fölé helyező mozik között igazi gyöngyszemnek számít egy klasszikus vonalvezetésű, kerek történetét nyíltan elmesélni vágyó film, aminek ugyanakkor képi világa sem utolsó. Sőt, annak ellenére, hogy egyáltalán nem azon van a hangsúly, a látvány is remekbeszabott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sas egy vérbeli kalandfilm a jobbik fajtából. Az ókori római birodalomban járunk, főhősünk pedig Marcus Aquila (Channing Tatum), aki kitüntetett hadvezérként nem a megérdemelt visszavonulást választja, hanem útra kel, hogy helyreállítsa apja hírnevét. Húsz évvel korábban ugyanis az idősebb az idősebb Aquila a legendás kilencedik légió vezetőjeként súlyos vereséget szenvedett a britektől, és elvesztette a Róma dicsőségét jelképező aranysast.

Mivel Marcus vállalkozását mindenki kamikaze-akciónak tartja, nem kap maga mellé katonákat, így be kell érnie újonnan szerzett szolgájával, Escával (Jamie Bell), aki – esküjéhez híven – ha kell, akár a halálba is követi urát. Ketten kelnek tehát útra az ismeretlen északi vidéken, ahol sokféle néppel találkoznak, és keverednek nyugisabb-akciódúsabb kalandokba. Útjuk során azonban nem csak erejük és kitartásuk, hanem becsületük és hűségük is megmérettetik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eddig talán kicsit sablonosnak tűnő történet bőven tartogat még fordulatokat és meglepetéseket. Felbukkan többek között egy fókaprémekbe öltözött vademberbanda, a Seal törzs, akiknek harci vezetőjét az a Tahar Rahim alakítja, aki két évvel ezelőtt tűnt fel és ejtett sokakat ámulatba tehetségével A próféta című börtönmoziban. És bár a forgatókönyv ezúttal csak kis teret enged színészi képességeinek kibontakoztatására, a rendelkezésére álló kevés idő alatt is a legjobb (mellék)szereplővé növi ki magát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végére kalandok és rejtélyek sűrű szövevényévé váló film mesteri formai kidolgozottságát elsősorban a feszes tempójú csatajelenetek bizonyítják, a rendezői székben ülő gyakorlott direktor, Kevin Macdonald pedig arról gondoskodik, hogy még akkorra is jusson egy-egy meglepő esemény, mikor már mindenki azt gondolná, tudja, hogy fog végződni a történet.

 

Történet: 5/5 (Erre vártunk!)
Formai kivitelezés: 4/5 (Néha zavaróan rángat a kamera…)
Színészi játék: 3/5 (Az önmagában árulkodó, ha az egyik mellékszereplő a legjobb…)
Rendezés: 5/5 (Kevin Macdonald legnagyobb érdeme, hogy a csetlő-botló színészek ellenére a néző könnyen bele tudja élni magát a kalandokba.)
Összesen: 4/5 (Tetszett!)

 

Filmadatok itt és itt!

Címkék: kritika channing tatum tahar rahim ajánlók jamie bell the eagle így filmezz premierfilmek a sas

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfilmezz.blog.hu/api/trackback/id/tr312779348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása