Liam Neeson (Elrabolva, Baljós árnyak) neve valószínűleg sokak számára nem cseng ismeretlenül, legújabb filmjében azonban még saját felesége sem ismeri fel. Dr. Martin Harris, iratait elvesztve cselleng Berlin utcáin, és minden lehetséges eszközzel próbálja bebizonyítani, hogy ki is ő valójában.
 
 
Ez azonban közel sem egyszerű, hiszen amíg ő egy autóbaleset után négy napig bekómálva feküdt egy kórházi vaságyon, egy másik férfi (Aidan Quinn) lépett a helyébe, hiteles dokumentumokkal igazolva, hogy ő az igazi Martin Harris. Az még érthető lenne, hogy a biológiai konferencia – ami főhősünk berlini látogatásának célja – résztvevői benyalják a személycserét, de hogy a bájos feleség (January Jones) agyát ki mosta ki néhány nap alatt, módfelett kérdéses.
 
Az Ismeretlen férfiben minden adott egy jó kis thrillerhez: amnéziára utaló jelek, ártatlannak vélt hősünk üldöztetése, ex-Stasi (és véletlen sem extasy) ügynök, nagyvárosi labirintus, stb. Sőt, a rendezőnek még arra is van gondja, hogy folyton valamilyen tévútra terelje a nézőt, ezzel ügyes fordulatokat csempészve filmjébe.
 
Az egyetlen negatívum talán a vontatott játékidő. A fordulatok után ugyanis, mikor már szinte senki sem tudja, ki-kivel van, epizódjeleneteket láthatunk, melyeket bőven le lehetett volna rövidíteni. Ez okozza végül a lendületes kezdés elsikkadását, melyet könnyen néhány óriási ásítással honorálhat a közönség egy része.
 
 
Ennek ellenére azonban az Ismeretlen férfi nem rossz film, sőt, egy mozijegy árát mindenképpen megéri. Ha másért nem, hát azért, mert megtudhatjuk belőle, miért képes egy orvosként megismert figura akcióhősöket megszégyenítő ügyességgel elbánni az őt üldöző rosszfiúkkal, valamint hogy miért érdemes vigyázni a berlini taxisnőkkel.
 
Történet: 4/5 (Nem újdonság, de egynek mindenképp jó!)
Formai kivitelezés: 4/5 (A tempóra kicsit jobban ügyelhettek volna…)
Színészi játék: 4/5 (Nem túl maradandó, de mindenképp helytálló alakítások, melyek közül külön kiemelendő Sebastian Koch, akit akár főszereplőként is szívesen láttunk volna!)
Rendezés: 5/5 (Jaume Collet-Serra olyan precízen adagolja a fordulatokat, hogy a történet végkimenetele szinte az utolsó negyed óráig kérdéses maradjon.)
Összesen: 4/5 (Tetszett!)
 

Filmadatok itt és itt!

Címkék: kritika liam neeson unknown january jones ajánlók ismeretlen férfi így filmezz premierfilmek sebastian koch

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfilmezz.blog.hu/api/trackback/id/tr962828345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása