Húsvéti nyúlánkság - Hopp

 2011.04.16. 12:56
A legaktuálisabb film húsvét közeledtével kétségtelenül a Hopp, mely a 12 éven aluli korosztály számára igyekszik viccesebbé és mesésebbé tenni a sokak által csak nyuszi-ünnepként számon tartott hosszúhétvégét. A húsvéti nyúl kalandjait bemutatni hivatott mozi ugyanazzal a recepttel dolgozik, mint a múlt heti Maci Laci, ám kivitelezése felülmúlja a medvék történetét.
 
 
Már ami a látványt illeti. Ügyesen kiküszöbölték ugyanis a rajzolt és húsvér karakterek együttes szerepeltetésének hátulütőit, cserébe viszont egy sokkal bugyutább sztorit sikerült összehozniuk. Addig még nem is lenne nagy gond, hogy a húsvéti nyuszi trónörökös fia lelép otthonról, hogy beteljesítse álmát, és világhírű dobossá váljon, ha azonban a helyét egy felnőtt férfi akarja átvenni, az finoman szólva is megütközést keltő.
 
Ami ugyanis vicces egy rajzolt állatfigurától, az infantilis egy 20-30 év közötti embertől. Persze animált téren is van őrültség bőven: akinél nem vágná ki a biztosítékot a télapótól koppintott, csibék által húzott, repülő tojásszán, az feltehetően főhősünk cukorszarásánál adja majd fel a harcot, amit eddig azért folytatott, hogy valahogy élvezni tudja a filmet.
 
 
Pedig összességében annyira mégsem rossz a Hopp. A csillagkapuszerű nyúlüreg, a vörös sipkás nyuszi-kommandó, vagy a mellékszerepben villogó csirkehad okozhat szórakoztató perceket az idősebb generációnak is. Nem beszélve a zenéről! A jól ismert slágerek felcsendülése ugyanis igazi oázisként hat a film kissé sivár világában. Ha már a színészek nem (nem, még David Hasselhoff sem) nyújtanak maradandót, legalább néhány ütemes dallam megmarad a látottakon mosolygó gyereküket hazafelé kísérő felnőttek fülében.
 
Történet: 3/5 (Nagyon buta, de legalább kerek…)
Formai kivitelezés: 4/5 (A látvánnyal nincs gond, de semmi extra…)
Színészi játék: 3/5 (A castingos kollégát rúgtuk volna ki elsőként…)
Rendezés: 3/5 (Mintha Tim Hill kicsit lejjebb adta volna…)
Összesen: 3/5 (Csak ha nincs jobb húsvéti program…)
 

Filmadatok itt és itt!

Címkék: kritika david hasselhoff hopp így filmezz premierfilmek

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfilmezz.blog.hu/api/trackback/id/tr212830790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása